В помощ на учителите

                                     

     Уважаеми колеги,

от декември 2009 г. нашето училище работи по проект Microsoft Live@Edu съвместно с Майкрософт България.
       На всички учители бяха създадени Live ID (универсални персонални идентификатори за услугите на Майкрософт). За да влезете в пощенските си кутии последвайте линка
В полето Live ID въведете име@ou72.org  а за парола избраната от вас парола. 
      От 2013 година  платформата Live@Edu премина към Office 365. След миграцията всеки потребител вече разполага с два акаунта:
  1.  Office 365 акаунт- осигурява достъп до имейл, SharePoint за споделяне на файлове и Office Web Apps за създаване и редактиране на документи.Директен линк за вход в пощата: www.outlook.com/ou72.org
  2.  Личен Майкрософт акаунт – осигурява  достъп до SkyDrive, Messenger и други Майкрософт услуги. Влиза се от адрес: skydrive.live.com с акаунта и паролата, които са се ползвали за Live@edu.​

Двата акаунта са различни. Промени, извършени по единия акаунт (смяна на парола, настройки на профил и т.н.) НЕ се отрзяват на другия акаунт.

Личните Майкрософт акаунти не са свързани с училището, не могат да бъдат управлявани от администратора и той няма права за възстановяване на пароли.

Повече информация за възможностите на пощенските ви кутии можете да намерите ТУК.

 

 

 

 

Последни публикации

Употреба на наркотици, тютюневи изделия, райски газ и др.

Уважаеми ученици и родители,
Във връзка с предстоящата лятна ваканция и осъществено журналистическо разследване и репортаж за непристойно поведение на ученици, изразяващо се в употребата на алкохол, тютюневи изделия, райски газ и други наркотични вещества и субстанции, които са посещавали детска дискотека в интервала между 18:00 и 22:00 часа напомняме:
– Нормата на чл. 5б от Закона за закрила на детето – пълна забрана за предлагането и продажбата на малолетни и непълнолетни на алкохол, цигари и други изделия за пушене, както и райски газ и други наркозависими вещества.
– Спазване на „вечерен час“, регламентирано в чл.8 от Закона за закрила на детето и чл. 5а от Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места, според което родителите, настойниците или тези, които полагат грижа за детето, следва да го придружат на обществени места след 20:00ч, ако детето не е навършило14- годишна възраст, а ако е навършило14 години, да бъде с дееспособно пълнолетно лице, което да бъде придружител, като удостоверяват това му качество с декларация по образец;
– Недопустимо е допускането на малолетни и непълнолетни до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, както и в игрални зали, казина и друго обекти с хазартна насоченост, съгласно Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места.
Всяко дете, което не е спазило едно от горепосочените наредби, попада в риск според Закона за закрила на детето и трябва да се уведоми ДАЗД и/или „Социално подпомагане“.
Предвид започващия летен сезон апелираме към осведоменост на родителите и учениците и спазването от страна на учениците на морално-етичните норми на поведение.
  1. Конкурс за портрет на Христо Ботев Вашият коментар
  2. Кукери Вашият коментар